:. PROGRAMY ROK SZKOLNY 2019/2020!!! .:

UWAGA! Zapraszamy do zapoznania się z aktualną ofertą programów kulturalnych i edukacyjnych dla szkół w sezonie 2019/2020... ZAPRASZAMY!

WEŹ TO SPOSOBEM - warsztaty technik pamięci dla klas IV - VII szkół podstawowych - III edycja

Cel programu "WEŹ TO SPOSOBEM..." NAUCZYĆ SIĘ UCZYĆ. Podczas warsztatów pokażemy uczniom klas IV- VII szkół podstawowych: Jak uczyć się kilka razy szybciej?; Jak zapamiętywać trwale i wdrażać wiedzę w praktyce?; Jak i po co trenować pamięć? Jak przygotować się do wdrożenia motywacji i wytrwałości w nauce?; Warsztaty podzielimy na dwie części: teoretyczną i praktyczną z instruktarzem prostych narzędzi w ćwiczeniach technik pamięci.

WARSZAWA W RÓŻNYCH STYLACH - reportaż - to program z zakresu edukacji kulturalnej dla szkół ponadpodstawowych

Warszawa w różnych STYLACH - reportaż to program z zakresu edukacji kulturalnej dla szkół ponadpodstawowych,którego celem jest zdobycie umiejętności: rozpoznania, nazwania i scharakteryzowania stylów w sztuce od baroku do symbolizmu.

3/4- WARSZTATY Z PIERWSZEJ POMOCY PRZEDMED. DLA KLAS VII- VIII

MAMY tylko 3 - do 4 minut, aby uratować życie i zdrowie człowieka z zatrzymaniem pracy serca - KARETKA dojedzie za 8 do 15 minut - Warszawa to duże miasto! Musimy działać i mieć MOC, aby bez wahania podjąć resuscytacje. Niestety z danych wynika, że tylko 15 na 100 osób podejmie się RATOWANIA - dlaczego? Dane są wstrząsające: "Na tle państw europejskich świadomość Polaków w zakresie udzielania pierwszej pomocy nie wypada najlepiej..."

WARSZAWA 1939 - program z zakresu edukacji historycznej dla klas VII-VIII

WARSZAWA 1939 - program z zakresu edukacji historycznej dla klas VII-VIII szkół podstawowych” jest związany z 80 rocznicą wybuchu II wojny światowej. Program realizowany w Muzeum Więzienia Pawiak przy ul. Dzielna 24/26 -w miejscu autentycznym z bogatą ekspozycją dokumentującą historię okupowanej Warszawy i losy jej mieszkańców od 1939 do 1944 roku.