"Jan III pod Wiedniem”- happening muzyczno-historyczny - 11.09.2022

11 września 2022 o godz. 14 w sali widowiskowej Urzędu Dzielnicy Wilanów m. st. Warszawy. Szanowni Państwo zapraszamy na happening. „Jan III pod Wiedniem” to uroczystość z oprawą muzyczno - historyczną dla uczczenia rocznicy Bitwy pod Wiedniem w formie prezentacji kopii obrazu Jana Matejki pod tym samym tytułem z towarzyszeniem kameralnego zespołu muzycznego / muzyka dawna kozacko- tatarska / oraz kustosza Zamku Królewskiego.

Zapraszamy mieszkańców Śródmieścia! CARDIO NORDIC WALKING „AKTYWNIE W ŚRÓDMIEŚCIU – warsztaty sportowe”

CARDIO NORDIC WALKING „AKTYWNIE W ŚRÓDMIEŚCIU – warsztaty sportowe”. Miejsce spotkania grupy: Pomnik F. Chopina w Łazienkach Królewskich. startujemy o 12.30. Projekt finansuje m.st. Warszawa.

Zapraszamy mieszkańców Śródmieścia! ZUMBA fitness dla dorosłych „AKTYWNIE W ŚRÓDMIEŚCIU - warsztaty sportowe”

ZUMBA fitness dla dorosłych „AKTYWNIE W ŚRÓDMIEŚCIU - warsztaty sportowe”. Udział bezpłatny. Miejsce: Szkoła Podstawowa nr 211, ul. Smolna 30 Warszawa. Projekt finansuje m.st. Warszawa.

KRÓLEWSKIE SPACERY... na szlaku wielu kultur - Lato w Mieście 2022

KRÓLEWSKIE SPACERY... na szlaku wielu kultur to program dający możliwość rozwoju zainteresowań i uzdolnień dzieci w działaniach: edukacyjnych, kulturalnych, artystycznych i rekreacyjnych w ramach warszawskiego programu Lato w Mieście 2022. Adresujemy projekt do grup dzieci z wakacyjnych placówek oraz ze szkół podstawowych /od I klasy do IV klasy/ dyżurujących w wakacje.

"PAWIAK' 44”- 28.07.2022 g. 15.00 - uroczystości upamiętniające tragiczną likwidację Więzienia Pawiak

PAWIAK' 44” to uroczystości dla upamiętnienia tragicznej likwidacji Więzienia Pawiak w przeddzień wybuchu Powstania Warszawskiego. Uroczystość jaką zorganizujemy na dziedzińcu Muzeum Więzienia Pawiaka 28 lipca 2022 o godz. 15.00, ma oddać cześć i hołd Bohaterom Pawiaka...

Noc Muzeów - 14.05.2022 - "TEMU, KTÓRY PRZYJDZIE - czyli NOC z dedykacją "

Zapraszamy na NOC MUZEUM w Muzeum Więzienia Pawiak. 2022 jest rokiem Tadeusza Gajcego, poety z pokolenia Kolumbów, który obok Krzysztofa Kamila Baczyńskim utworami dokumentuje okres II wojny światowej wyraziście i bardzo emocjonalnie...

Walc dla Ukrainy | Patrycja Betley - Zobacz!

Patrycja Betley: To dla mnie i dla wielu osób bardzo trudny czas. Wiem, że jedynym sposobem na wyrażenie tego co czuję jest muzyka…. „Waltz for Ukraine” dedykuję właśnie Ukrainie! Jestem z Wami całą sobą.

:. DLA SENIORÓW - OFERTA PROGRAMÓW!.:

NOWOŚCI! UWAGA! Zapraszamy do zapoznania się z aktualną ofertą programów kulturalnych i edukacyjnych, skierowanych do seniorów... ZAPRASZAMY!

:. DLA SZKÓŁ / DLA UCZNIÓW / DLA MŁODZIEŻY - OFERTA PROGRAMÓW! .:

UWAGA! Zapraszamy do zapoznania się z aktualną ofertą programów kulturalnych i edukacyjnych dla szkół w sezonie 2021/2022... ZAPRASZAMY!

:. PROGRAMY ON-LINE! .:

Nowość 2021! Warsztat on-line: „Fakultet SZTUKA – rozprawka” program dla młodzieży szkół ponadpodstawowych. Polecamy!

:. DLA DZIECI / DLA RODZINY - OFERTA PROGRAMÓW! .:

UWAGA! Zapraszamy do zapoznania się z aktualną ofertą programów kulturalnych i edukacyjnych, skierowanych do dzieci i ich rodziców, realizowanych przede wszystkim w soboty i niedziele... ZAPRASZAMY!

:. PROGRAM DLA KOMBATANTÓW: AKCJA WIEŹ - ZAPRASZAMY! .:

AKCJA WIEŹ - program na rzecz kombatantów m. st. Warszawy to działania skierowane do: Żołnierzy Powstania Warszawskiego, byłych więźniów więzień i obozów koncentracyjnych, Żołnierzy AK, kombatantów innych formacji walczących w okresie II wojny światowej.

:. CYKL: SPOTKANIA NIE TYLKO LITERACKIE 2019 - ZAPRASZAMY! .:

Czytelnia i Wypożyczalnia Naukowa nr VI Biblioteki Publicznej w Dzielnicy Włochy m.st. Warszawy (ul. ks. J. Chrościckiego 2) zaprasza na spotkania z cyklu "Spotkania nie tylko literackie 2019".

:. KONCERTY!.:

Zapraszamy do zapoznania się z aktualną ofertą koncertów organizowanych przez Fundację ART. ZAPRASZAMY!

ARCHIWUM WIADOMOŚCI...

Obejrzyj raz jeszcze materiały opublikowane dotychczas w dziale "Aktualności" naszej witryny. Wśród nich odnajdziesz informacje o naszych ostatnich działaniach...