NORDIC WALKING - AKTYWNY SENIOR BIAŁOŁĘKI EDYCJA III (2021)

SPACERY Z NORDIC WALKING DLA SENIORÓW! (wiosna - jesień 2021!) Bezpłatne zajęcia dla seniorów. Chętnym wypożyczamy kije nordic walking. Będzie nam towarzyszył instruktor nordic walking! Udział bezpłatny!Liczba miejsc ograniczona.

„PAMIĘĆ OTWARTA NA JUTRO” - film adresowany do młodzieży ostatnich klas szkoły podstawowej

Film „PAMIĘĆ OTWARTA NA JUTRO” jest adresowany do młodzieży ostatnich klas szkoły podstawowej. W programie z historii w klasach: VII i VIII są lektury i tematy związane z II wojną światową. Nasz film...

Film "TEATR w Zamku"

Prezentujemy Państwu film "TEATR w Zamku" w wersji na DVD. Zapraszamy do zamawiania lekcji muzealnych w Zamku Królewskim w Warszawie, do których realizujemy przedstawienia edukacyjne dla przedszkoli i szkół podstawowych. Film zrealizowany dzięki Funduszowi Wsparcia Kultury MKiDN

Piosenka "Nietoperze - to w Ursusie znane zwierzę"!

Dziękujemy Bibliotece Publicznej Dzielnicy URSUS m. st. Warszawy za możliwość nagrania piosenki "Nietoperze"! Słowa Maria Reif | muzyka Maria i Kacper Matula.

Z Kulturą po Kulturę - zaproszenie dla szkół podstawowych Ursynowa

Program "Z Kulturą po Kulturę" to warsztaty edukacji kulturalnej z rozszerzeniem działań teatralnych, które będą uczyć, jak się zachować w miejscach szczególnych: w filharmonii, teatrze, a także w kinie oraz w środkach komunikacji miejskiej, sklepie, windzie, poczekalni...

"Hej kto Polak" - KONCERT DEDYKOWANY KOMBATANTOM, Z OKAZJI ODZYSKANIA NIEPODLEGŁOŚCI (online!)

KONCERT "Hej kto Polak" - to koncert dedykowany Kombatantom, zorganizowany w ramach programu "AKCJA WIĘŹ" współfinansowanego przez m. st. Warszawa - z okazji 102 rocznicy odzyskania przez Polskę NIEPODLEGŁOŚCI. Zapraszamy do oglądania!

:. DLA SENIORÓW - OFERTA PROGRAMÓW!.:

NOWOŚCI! UWAGA! Zapraszamy do zapoznania się z aktualną ofertą programów kulturalnych i edukacyjnych, skierowanych do seniorów... ZAPRASZAMY!

:. PROGRAMY ON-LINE! .:

Nowość 2021! Warsztat on-line: „Fakultet SZTUKA – rozprawka” program dla młodzieży szkół ponadpodstawowych. Polecamy!

:. DLA SZKÓŁ / DLA UCZNIÓW / DLA MŁODZIEŻY - OFERTA PROGRAMÓW! - ROK SZKOLNY 2020/2021!!! .:

UWAGA! Zapraszamy do zapoznania się z aktualną ofertą programów kulturalnych i edukacyjnych dla szkół w sezonie 2020/2021... ZAPRASZAMY!

:. DLA DZIECI / DLA RODZINY - OFERTA PROGRAMÓW! .:

UWAGA! Zapraszamy do zapoznania się z aktualną ofertą programów kulturalnych i edukacyjnych, skierowanych do dzieci i ich rodziców, realizowanych przede wszystkim w soboty i niedziele... ZAPRASZAMY!

:. PROGRAM DLA KOMBATANTÓW: AKCJA WIEŹ - ZAPRASZAMY! .:

AKCJA WIEŹ - program na rzecz kombatantów m. st. Warszawy to działania skierowane do: Żołnierzy Powstania Warszawskiego, byłych więźniów więzień i obozów koncentracyjnych, Żołnierzy AK, kombatantów innych formacji walczących w okresie II wojny światowej.

:. CYKL: SPOTKANIA NIE TYLKO LITERACKIE 2019 - ZAPRASZAMY! .:

Czytelnia i Wypożyczalnia Naukowa nr VI Biblioteki Publicznej w Dzielnicy Włochy m.st. Warszawy (ul. ks. J. Chrościckiego 2) zaprasza na spotkania z cyklu "Spotkania nie tylko literackie 2019".

:. KONCERTY!.:

Zapraszamy do zapoznania się z aktualną ofertą koncertów organizowanych przez Fundację ART. ZAPRASZAMY!

ARCHIWUM WIADOMOŚCI...

Obejrzyj raz jeszcze materiały opublikowane dotychczas w dziale "Aktualności" naszej witryny. Wśród nich odnajdziesz informacje o naszych ostatnich działaniach...