Aktualności » :. DLA SZKÓŁ / DLA UCZNIÓW / DLA MŁODZIEŻY - OFERTA PROGRAMÓW! .:

"PIERWSZA POMOC PRZEDMEDYCZNA - wiem, znam, potrafię" - od roku szkolnego 2023/2024 w Gminie Michałowice

Dziękujemy za zaproszenie do Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w MIchałowicach na Festyn Ekologiczny z okazji Dnia Dziecka. Od roku szkolnego 2023/2024 rozpoczynamy w Gminie Michałowice warsztaty "PIERWSZA POMOC PRZEDMEDYCZNA - wiem, znam, potrafię" są adresowane do:

- uczniów szkół podstawowych klas IV - VIII,
- uczniów szkoły ponadpodstawowej,
- nauczycieli,
- rodziców.

celem warsztatów jest:

1. zdobycie wiedzy i umiejętności udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej,
2. kształtowanie postaw pozwalających na właściwe i szybkie reagowanie w sytuacjach zagrożenia bezpieczeństwa swojego i innych.

Teraz przed wakacjami szczególnie ważne jest aby przypomnieć dzieciom i rodzicom o bezpieczeństwie dlatego tym cenniejsze było nasze spotkanie.