Aktualności » :. DLA DZIECI / DLA RODZINY - OFERTA PROGRAMÓW! .:

„PARK KULTURY" - sierpień - wrzesień 2019 - Ursus!!!

„PARK KULTURY" to program promujący edukację kulturalną adresowany do mieszkańców Dzielnicy Ursus m. st. Warszawy.

Celem programu „PARK KULTURY” jest budowanie zainteresowań kulturalnych a także wzmocnienie kontaktów rodzinnych, rówieśniczych, dobrosąsiedzkich poprzez działania z zakresu edukacji kulturalnej. Program będzie także integrował. Mimo inwazji nowych środków przekazu żywy kontakt ze sztuką, jest bardzo potrzebny daje płaszczyznę komunikacji pomiędzy twórcą i odbiorcą a przez to daje żywe emocje.
Roczniki statystyczne GUS pokazują, że w Ursusie jest największy przyrost gęstości ilości mieszkańców z 6221 osób na km. kw. w 2005 do 12 606 osób w 2017 roku. Biorąc pod uwagę wielkość dzielnicy, jest to ta cześć Warszawy, która ma jeden z największych przyrostów napływowych mieszkańców stolicy. Jednocześnie duża ilość młodych małżeństw i wysoki przyrost naturalny jest wyzwaniem dla władz, aby coraz więcej działać dla rozwoju rodzin w dziedzinie edukacji kulturalnej.

Co chcemy zrobić w ramach programu „PARK KULTURY”?

1. Zwiększyć ilość odbiorców kultury w instytucjach kulturalnych stolicy.
2. Zachęcimy do wspólnych kulturalnych działań mieszkańców i ich rodziny.
3. Zintegrujemy nowych mieszkańców.
4. Najmłodszym damy większą ofertę działań kulturalnych.
5. Przedstawimy ofertę: warszawskich teatrów, scen muzycznych, działań animacyjnych, jakozachętę do uczestniczenia w życiu kulturalnym miasta.

W ramach programu zapraszamy na (opisy poniżej w galerii):

1. Koncert Beat boxu - 24 sierpnia 14.00-17.00  Plażówka ul. Dzieci Warszawy

2. TEATR LALKOWY - 31 sierpnia  14.00-17.00 Park Achera ul. Sławka

3. TEATR NA ULICY - 14 września  14.00-17.00 Hassanka przy Pływalni Albatros

4. Mała FILHARMONIA - 21 września  14.00-17.00 Park Czechowicki ul. Spisaka

5. Koncert muzyki ELEKTRONICZNEJ - 28 września  14.00-17.00 Park Hassów ul. Władysława Bełzy.

Informacja (pobierz)

Działaniom na scenie towarzyszyć będą animacje, warsztaty, zabawy edukacyjne, wypożyczanie książek, gry planszowe oraz inne działania w strefach zabaw. Artyści przygotowali także naukę animacji, ruchu pantomimicznego oraz prób talentów wokalnych.
Serdecznie zapraszamy.

PROGRAM FINANSUJE Urząd Dzielnicy Ursus
Partnerem jest Biblioteka Publiczna Dzielnicy Ursus
Realizuje wraz z Biblioteką Fundacja ART

.:: 196681 odwiedzin na stronie ::.