6 września zapraszamy do Żelazowej Woli - Czekamy na Chopina

Kiedy: 6 września o godz. 13:30
Gdzie: Żelazowa Wola - Dom urodzenia Fryderyka Chopina w Żelazowej woli (Oddział Muzeum Fryderyka Chopina w Warszawie)

Projekt „Czekamy na Chopina” jest plenerową rekonstrukcją salonu rodziny Chopinów  jego klimatu i wyglądu. Jedna ze ścian salonu jest inspirowana szkicem pt. „Salon Chopinów” Antoniego Kolberga. Pozostała przestrzeń to próba rekonstrukcji skromnego wnętrza salonu z początku XIX wieku.

„Czekamy na Chopina”- scenariusz i reżyseria Maria Reif

Pianista - Tomasz Pawłowski
Solistka - Aleksandra Okrasa
Prowadzenia - Piotr Borowiec
Scenografia - Sylwia Majewska
Aktorzy: Małgorzata Maślanka, Matylda Krajewska, Anna Wojciechowska, Maria Reif, Jacek Pacocha, Aleksander Adamczyk, Grzegorz Kulikowski, Kacper Borowiec, Kajetan Pieczyński, Bartosz Guziak.

GALERIA ZDJĘĆ - Żelazowa Wola - 6.09.2009 r. !
GALERIA ZDJĘĆ - Żelazowa Wola - 9.08.2009 r. !
GALERIA ZDJĘĆ - Łazienki Królewskie - 27.07.2009 r. !

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zrealizowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego.

Fundacja ART.
www.fundacjaart.free.art.pl